top of page

Au Coeur du Pain

ACDP_LOGO_RGB_BDEF.jpg

In november 2023 sluiten wij ons met grote trots aan bij de sector Au coeur du pain. Dit lidmaatschap resoneert voor ons als erkenning van ons werk, onze waarden en versterkt onze inzet voor lokaal, gezond en duurzaam eten, maar ook prettig om te proeven!

Een lokale broodgraansector

Onder leiding van een groep acteurs uit het Hart van de Condroz heeft het project tot doel kwaliteitsvoedsel te herlokaliseren.

Bakkers, boeren, molenaars en burgers zorgen ervoor dat graan dat lokaal wordt geproduceerd op velden die de biodiversiteit bevorderen, wordt aangetroffen in het lokaal gemaakte brood.

Samen zorgen we voor meel (of brood) met de best mogelijke voedingskwaliteit.

Samen garanderen we dat alle spelers in de sector een eerlijke beloning krijgen en dat brood een betaalbare prijs heeft voor de consument.

Samen zorgen wij ervoor dat het gehele proces transparant blijft.

Van de selectie van zaden tot de marketing van brood, “Au coeur du pain” is een complete sector.

www.aucoeurdupain.be

In afwachting om ons gehele assortiment aan te kunnen bieden, worden enkel onze broodjes en baguettes gemaakt met meel uit de sector.

bottom of page